Over Elliot

Elliot Hyland groeide op in het Vlaamse platteland. Na zijn studies Journalistiek nam zijn passie voor fictie de bovenhand en ging hij aan de slag als boekhandelaar.

In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen in de hoop ooit zijn eigen boek over de toonbank te zien gaan. Met inspiraties als Hercule Poirot en Harry Potter hoeft het niet te verbazen dat zijn eigen creaties een mysterieus of magisch kantje hebben.

In 2016 en 2017 haalden zijn kortverhalen de shortlist van de Aspe Award. In 2019 was zijn inzending een van de laureaten van de Plus Magazine schrijfwedstrijd.

Enkele volslagen nutteloze weetjes over Elliot:

  •  Als kind werd hij gek van zijn saaie dorp waar nooit eens iemand werd vermoord of behekst, dus besloot hij net als zijn idool Jommeke de wijde wereld in te trekken. Het avontuur kende een abrupt einde toen zijn fiets een platte band kreeg. Hij was nog niet eens de straat uit.
  •  Voordat hij zijn eigen verhalen bedacht, schreef hij jarenlang Harry Potterfanfictie. Het merendeel had wel een of andere Wemel in de hoofdrol, maar hij schreef ook een tijdreizende romance over Loena Leeflang en Severus Sneep dat wel honderd A4’tjes telde en gelukkig heel diep in de papiermand is beland.
  • Hij is dol op detectiveseries, maar slaagt er zelden in de juiste moordenaar te vinden. Luister zeker ook niet naar zijn mening als je wil weten wie de mol is in het gelijknamige tv-programma.
  • Hij heeft een zwak voor mensen met rood haar. Zo heeft hij niet alleen een voorliefde voor de Wemels uit de Harry Potterboeken, maar droomde hij ook jarenlang van een happily ever after met de Britse prins Harry. Toen hij er nog een account had, was hij zelfs lid van de Facebookgroep “Don’t worry, we can still marry Prince Harry”.
  • De anglofilie zit Elliot in het bloed. Of het nu over thee, Schotse hooglanden, het Britse koningshuis, stiff upper lips of een uitgebreid Engels ontbijt gaat, hij is steevast een fan van het eerste uur (met de nadrukkelijke uitzondering van Marmite: dat zou volgens hem van de wereld verbannen moeten worden). Elliot is ervan overtuigd dat hij eigenlijk een Brit hoorde te zijn, maar bij de geboorte is verwisseld.