Over mij

Elliot Hyland groeide op in een landelijk dorpje waar hij zijn fantasie de vrije loop liet in het gezelschap van Jommeke en zijn persoonlijke favoriet Filiberke. Later ruilde hij de strips in voor boeken van onder andere Marc De Bel, Patrick Lagrou en Anthony Horowitz. De liefde voor het geschreven woord kwam echter pas goed op dreef toen hij Harry Potter leerde kennen. De tovenaar zorgde er niet alleen voor dat hij van het ene avontuur naar het andere snelde, maar wakkerde ook de interesse aan om zelf verhalen te schrijven.

Na zich jarenlang geamuseerd te hebben met Harry Potter fanfictie begon hij zijn eigen ideeën uit te werken. In 2016 en 2017 resulteerde dat in een plek op de shortlist van de Aspe Award, waardoor hij een tikkeltje meer is gaan geloven dat hij ooit zijn eigen verhalen in de boekhandel kan zien staan. Wat zou het leven saai zijn, als je geen dromen hebt om na te streven.

Als hij niet verdiept is in een boek kijkt hij televisieseries of bakt hij iets wat er zelden uitziet zoals de foto uit het kookboek, maar er gelukkig qua smaak wel mee door kan. Hij heeft een zwakke plek voor de Britse Eilanden en is altijd te vinden voor een Engels ontbijt of een stuk sticky toffee pudding. Zijn jaar is niet geslaagd als hij niet in Londen is geweest.

Op zijn blog kan je zijn ongetwijfeld hobbelige parcours richting publicatie volgen, lees je welke boeken en tv-series hem konden bekoren en ontdek je wat hem verder bezighoudt.