De Mol 2019 – Aflevering 8

Mol2019

Vanavond is het zover. Dan komen we eindelijk te weten wie ons al die tijd voor de gek heeft gehouden.

Uiteraard is de enige echte mol nog steeds Kaat en proberen de programmamakers ons op het verkeerde been te zetten, maar mocht de mol – hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt – toch een van de drie overblijvers blijken te zijn, dan is het interessant om toch eens te kijken wie van hen het meeste aanspraak maakt op die titel.

Het molgehalte van …

Bas

Bas heeft ontzettend veel geld binnengebracht en ook al heeft hij al enkele keren bewezen dat hij goed kan liegen, de kans dat hij ons aan het bedriegen is, lijkt me behoorlijk klein. Specifiek in deze aflevering vind ik het geen goede keuze om als mol in de modeopdracht te zitten. Je hebt meer impact op de geldpot als je varkens gaat wassen en naar mijn gevoel ook meer kans om geld te verspillen. Dat hij in het kaartspel tegenwerkte, vind ik normaal. Als je een kandidaat bent, dan wil je die vrijstelling. Het enige wat je vreemd zou kunnen vinden, is dat hij precies nogal snel wist waar hij de verstopte gsm kon vinden.

Elisabet

Veel mollenwerk heeft ze deze keer niet kunnen laten zien. In de modeopdracht kan je niet echt veel tegenwerken, vind ik. Tenzij je natuurlijk stoffen gaat stuk of scheef snijden, maar subtiele sabotage kun je dat niet noemen.

Bij het kaartspel kon je ook al niet veel doen. Wat wel vreemd is, is dat er geen foute antwoorden kwamen voor het kiezen van de juiste koffer. Slecht gewerkt van de mol, waar in dit geval Elisabet wederom onschuldig lijkt, want ze heeft zich niet zo veel in de discussie gewerkt.

Axel

Axel blijft een zeer plausibele mol. Oké, het was even slikken toen hij 3000 euro binnenhaalde in het kaartspel, maar Joeri had er hem wel ingepraat. Zou het niet erg riskant geweest zijn om te beweren dat hij niet zo’n grote som tussen zijn kaarten had zitten? Ze hadden alleen maar elkaars kaarten moeten bekijken om te ontdekken dat Axel had gelogen en daar had hij op dat moment niets meer bij te winnen, tenzij hij de mol zou zijn, natuurlijk.

Het was echter wel opvallend hoe Axel Joeri naar het verkeerde model gidste en zo 2000 euro verspeelde. Overigens is het niet meer de eerste keer dat hij zich duidelijk laat horen in een discussie. Typisch mollengedrag, toch? Waarom hij bij het kiezen van de koffer dan niet beter zijn best heeft gedaan om het inzetbedrag laag te houden, is me een raadsel.

Wie is de mol?

Als je veel geld verdient, dan ben je niet de mol. Dat is een theorie die al seizoenenlang standhoudt en zou betekenen dat Bas niet degene is die we zoeken. Dat neem ik ook met plezier aan. Het is in zowat de helft van de afleveringen behoorlijk moeilijk om ook maar één verdachte actie van Bas te noteren. Tenzij hij bijzonder gewiekst te werk is gegaan, zie ik niet hoe je dan de saboteur van het spel kunt zijn.

Het wordt dus een nek-aan-nekrace tussen Elisabet en Axel. Allebei hebben ze goed hun best gedaan om bepaalde proeven te doen falen. Anderzijds hebben ze ook allebei momenten gehad die de indruk wekken dat ze onschuldig zijn en vermoedelijk zelfs van het verdachtenlijstje geschrapt kunnen worden. Aangezien Elisabet noch Axel mijn eerste keuze waren om de mol te zijn, vind ik het lastig om een geloofwaardig pleidooi te schrijven voor een van hen. Er zijn dingen gebeurd die ik moeilijk kan rijmen met de handelingen van een bedrieger. Daarom ga ik voor de finale puur op gevoel af en de innerlijke speurneus verkiest Axel als mol. Als dat klopt, dan denk ik dat er een titanenstrijd zal uitgevochten worden tussen Elisabet en Bas voor de geldpot. Als ik ook daarvoor een gokje mag wagen, dan zou ik durven te zeggen dat Bas als winnaar uit de bus zal komen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s