De Mol 2019 – Aflevering 6

Mol2019

Na deze aflevering blijven er nog vijf kandidaten over. We naderen het einde en het belooft razend spannend te worden. Met Elisabet, Kaat en Axel zitten er nog drie zeer aannemelijke molverdachten in. Met mijn geluk zou ik er niet van opkijken dat we de komende weken afscheid moeten nemen van Joeri en Bas en de finale ingaan met drie spelers die allemaal aanspraak maken op de rol van saboteur.

Wie o wie is de mol? We zijn op een punt in het spel aanbeland dat alles mogelijk is.

Het molgehalte van …

Bas

Als je de mollenjagers mag geloven die de “Follow the money”-tactiek toepassen, dan brengt Bas het meeste geld binnen. Tel dat op bij zijn totaal onverdachte inbreng in het spel en je mag Bas definitief van je lijst met verdachten schrappen. Dat heb ik al een tijd geleden gedaan en ik heb het me nog niet beklaagd.

Ook nu werkt hij netjes mee. Hij brengt samen met Elisabet en Kaat geen geld binnen met het computerspel, maar dat is iets wat toch vooral op het conto van de dames geschreven mag worden.
Later spant hij zich met Kaat keurig in om geld in te zamelen voor de groep. Of ik ben blind of er is echt niets dat Bas verdacht kan maken.

Joeri

Als je nauwkeurig de afleveringen bestudeert, zijn er zeker momenten te vinden waar Joeri zich niet van zijn beste kant laat zien. Of hij bewust aan het mollen was, weet ik niet, maar dat hij af en toe geld heeft verloren, is wel duidelijk.

Deze week heeft hij zich echter heel keurig gedragen. Bij het computerspel haalde hij heel gretig geld binnen en ook als één helft van het sociale mediateam heeft hij goed gewerkt. Joeri kan volgens mij echt de mol niet zijn.

Elisabet

Als Elisabet de mol blijkt te zijn, dan heeft ze het met dat computerspel goed aangepakt. Veinzen dat ze de tranen nabij is bij de gedachte dat ze haar bezoek niet zou mogen zien en het zo geloofwaardig maken dat het geld haar geen zier kan schelen, dat is prima gedaan. Dringend naar het toilet moeten terwijl er nog 500 euro op het spel staat, is dan weer een van die flauwe sabotagetrucjes die we van Elisabet al vaker hebben gezien. Het ligt er soms zo vingerdik op dat het haast onwaarschijnlijk wordt dat ze de mol zou kunnen zijn. Maar misschien is dat net een reden om haar wel als spelbreker te kiezen.

Kaat

Bij het computerspel had Kaat het gemakkelijk. Ze hoefde alleen maar mee te surfen op de drang van Elisabet om haar man te zien en bijgevolg geen prioriteit te maken van geld verdienen. Dat zij op het einde haar broer naar het geld stuurt, zodat Elisabets avatar naar het vliegtuig kan, is naar mijn gevoel dan ook niets meer dan een afleidingsmanoeuvre.

Wat er bij de tweede proef is gebeurd, weet ik niet. Het lijkt wel alsof geen van mijn verdachten daar gemold hebben. Enkel Axel heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. Alle anderen hebben zich gesmeten voor de opdracht en dus ook geld binnengebracht. Waarom Kaat niets heeft ondernomen, snap ik niet. Was Bas te veel aan het controleren en vreesde ze door de mand te vallen?

Axel

De laatste paar afleveringen is Axel de vreemde handelingen aan het opstapelen. In het begin kon je hem bezwaarlijk een saboteur noemen, maar gaandeweg heeft hij zich laten gelden en helaas voor de geldpot niet altijd op de juiste manier.

Dat hij bijvoorbeeld deze week per se die miniatuurboot mee wilde nemen, terwijl ze helemaal niet wisten wat de gevolgen daarvan waren, dat is op zijn minst opmerkelijk. Ik zou best kunnen aannemen dat Axel de bedrieger van dienst is. En toch ga ik me niet laten verleiden om van koers te veranderen. Het lijkt me immers waarschijnlijker dat Axel in het spel probeert te blijven door anderen ervan te overtuigen om op hem in te zetten.

Wie is de mol?

Het wordt stilletjes aan eentonig, maar ik moet wederom in herhaling vallen. Bas en Joeri zijn niet de mol. Als ze dat wel zijn, dan ben ik zeer benieuwd naar de onthullingsaflevering, want de sabotages moeten zeer goed verstopt zitten.

Axel begon ik steeds meer in het vizier te houden. Zijn gedrag deed al vaker de wenkbrauwen fronsen en dat was nu niet anders en toch heeft deze aflevering me gerustgesteld dat hij niet de mol is en wel hierom: de eliminatie van Martijn en Bruno. Ik vind het een beetje te toevallig dat Martijn en Bruno afvallen op het moment dat ze met Axel hebben samengewerkt en hij zich van zijn meest verdachte kant heeft laten zien. Hij heeft hun exit op zijn geweten, daar ben ik zeker van, maar de mol … Nee, dat is hij niet.

Elisabet zou best een goeie mol kunnen zijn en dat ze opdrachten in de war heeft gestuurd, staat als een paal boven water. Ik hou me echter vast aan de wetenschap dat ze ook al vaak op het laatste moment voor geld heeft gezorgd en samen met Martijn bij een slang heeft geslapen. Ik kan moeilijk geloven dat de mol dat zou doen.

Voor mij blijft er dus maar één mogelijke mol meer over: Kaat. Haar acties kan ik niet altijd even goed verklaren. Waarom heeft ze in deze aflevering bijvoorbeeld niet geprobeerd om Bas tegen te werken? Ze hebben de opdracht voortreffelijk gedaan. Dat terwijl ze in de beste positie zat als mol.
Er is echter voldoende bewijs om haar met recht en rede aan te wijzen als de verrader van de groep. Ze vlucht voor een tarantula, duwt door voor een terugkeer van Eva, wetende dat dat hen geld kan kosten, ze laat geld verloren gaan bij het dansen door haar antwoord niet in te tikken, ze probeert te saboteren door Eva weg te houden van de boot, en ga zo maar door.

Als ik me ook dit jaar van mol vergis, dan betwijfel ik of ik ooit de juiste mol zal kunnen aanwijzen. Ik kan me inmiddels moeilijk voorstellen dat iemand anders dan Kaat de saboteur zou kunnen zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s