De Mol 2018 – De ontknoping

De Mol 2018

De mol is uit zijn hol gekropen. Wekenlang hebben we kunnen speuren naar die vernuftige saboteur die het zijn medekandidaten knap lastig heeft gemaakt om geld te verdienen. Nu het verdict is gevallen, is het tijd voor de mollenvangers om kleur te bekennen. Wie kan zich een ware Sherlock Holmes noemen en wie wordt met een rood scherm huiswaarts gestuurd?

Diegenen die mijn vorige posts hebben gelezen, zullen nu vast met een grijns op hun gezicht toekijken hoe ik andermaal moet bekennen dat ik het bij het verkeerde eind had. Ondanks mijn gevonden hint en de eindeloze bewijzenlast blijkt Bahador slechts een onschuldig lammetje te zijn. Nou ja, onschuldig. Laten we wel wezen, hij heeft zijn stinkende best gedaan om zichzelf verdacht te maken en dat heeft hij voortreffelijk gedaan. De polls liegen er niet om. Bijna altijd prijkte onze Gentenaar helemaal bovenaan als molverdachte. Zo erg dat het me ongerust maakte. Terecht, zo blijkt nu. Ik denk dat ik gerust mag zeggen dat er een grote schokgolf door Vlaanderen raasde toen de enige echte mol werd bekendgemaakt. Akkoord als je er nu #DeMol op naleest, blijkt half Twitter al vanaf de eerste aflevering te weten dat Pieter de mol is. Een beetje jammer dat de meesten hun vermoedens niet vroeger online hebben gedeeld. Dat was hun geloofwaardigheid zeker ten goede gekomen.

Afijn, ik geef het graag toe. Ik heb me goed in de luren laten leggen. Sluwe Bahador, toch. Al weken ben ik er zo rotsvast van overtuigd dat hij de geniepige valsspeler is dat ik het nu lastig vind om de waarheid aan te nemen. In mijn hoofd is Bahador nog altijd een beetje de mol. Gelukkig kan ik mij toch wat troosten met de gedachte dat ik correct gokte dat Lloyd het geld zou winnen.

Aflevering8_Shot1

Troosten is echter niet het juiste woord, want als ik heel eerlijk ben, vind ik het lichtjes fantastisch dat ik ernaast zat. De finale was voor mij puur genot, omdat het zo opgebouwd was dat de spanning tot op het allerlaatste moment aanhield. De voorbije seizoenen wist ik in de finale wel hoe de rollen verdeeld zouden worden en was het eindspel enkel maar een bevestiging van mijn vermoedens.
Dit jaar ging het belletje pas rinkelen toen Pieters gezicht langzaam maar zeker in beeld kwam. Zelfs toen zijn schoenen als eerste in beeld kwamen, dacht ik nog: Ja, dat lijkt me Bahador te zijn. Het kon niet anders, toch?
Je kunt je dus wel voorstellen dat toen Pieter kwam aangelopen mijn mond zowat openviel van verbazing. En van plezier, want voor mij was deze finale net als het laatste hoofdstuk van een steengoede thriller. Je bent ervan overtuigd dat je de juiste hints hebt gevonden en de puzzelstukjes correct in elkaar hebt geschoven en dan blaast een laatste plottwist je compleet van je sokken. Je blijft verdwaasd en uitermate voldaan achter. Zalig.

Hoedje af voor je, Pieter. Wat heb je het voortreffelijk gedaan! Zonder twijfel één van de beste mollen die het programma ooit heeft gehad. En natuurlijk ook weer een daverend applaus voor de programmamakers die erin geslaagd zijn om andermaal een briljant seizoen in elkaar te steken. Ik kan niet wachten tot volgende week om te ontdekken wat Pieter allemaal heeft uitgehaald en hoe hij erin is geslaagd om onder de radar te blijven.

Aflevering8_Shot2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s