De Mol 2018: Vooruitblik

De Mol 2018

Voel je dat? De spanning die je lichaam binnendringt en je argwaan aanwakkert? Het verraad is terug en de kandidaten van De Mol 2018 zijn bekend. De zoektocht naar de saboteur kan weer beginnen en als grote De Molfanaat kan ik het uiteraard niet laten om ook dit seizoen weer obsessief te speuren naar de bedrieger in de groep. Laten we hopen dat ik dit jaar meer geluk heb dan in 2016 en 2017. Toen slaagden respectievelijk Gilles en Eline erin om mij op het verkeerde spoor te zetten. Mijn denkwijze bij de start was nochtans goed. In 2016 redeneerde ik correct dat de mol ervoor zou kiezen om Ruth terug in het spel te halen en dat hij zou ‘helpen’ door een foutief antwoord te geven. En in 2017 klopte mijn logica dat de mol niet of te laat zou afdrukken om het vliegtuig op te kunnen. Toch liet ik me later alsnog met een kluitje het riet insturen. Derde keer, goeie keer, zeggen ze toch steeds?

Veel weten we nog niet, maar het kan geen kwaad om de kandidaten al eens onder de loep te nemen.

Met Bahador (27), Channy (26), Lloyd (21), Joke (32) en Pieter (33) is de jeugd weer goed vertegenwoordigd. De meest opmerkelijke kandidaat uit dit groepje is zonder twijfel Pieter, die werkt als priester. Door zijn beroep heeft hij de aandacht meteen naar zich toegetrokken. Een priester die meedoet aan een spelletje waar verraad en bedrog hoog in het vaandel worden gedragen, kan dat wel, vragen de media zich af. Een belangrijkere vraag is of Pieter de mol zou kunnen zijn. Aangezien hij met argusogen gevolgd zal worden, lijkt me die kans eerder klein. De makers zullen immers ook weten hebben dat mollenjagers hun vizier op de priester zullen richten. Net om die reden kan het natuurlijk zijn dat veel kijkers Pieter afschrijven als mogelijke mol en dat maakt hem dan weer een uitstekende mol. De tijd zal raad brengen. Vooralsnog staat Pieter niet op mijn verdachtenlijst.

Van de andere jongelingen lijkt enkel Bahador potentieel te hebben om de mol te zijn. Channy, Lloyd en Joke stralen mijn inziens te veel gretigheid uit om het spel te spelen. Bovendien vermoed ik dat we na Gilles en Eline in de voorbije seizoenen een grotere kans hebben om een oudere mol voorgeschoteld te krijgen. En laten er bij het oudere deel van de groep nu net enkele kandidaten te zitten die de job met verve zouden kunnen uitvoeren.

Jeffrey (40) doet denken aan Mark uit het vierde seizoen. Een joviale kerel die meedoet voor de ervaring en om vrienden te maken. Steve (60) is een stuk waarschijnlijker als mol, maar door zijn serieuzere, afstandelijke houding misschien net iets te voorspelbaar. Zijn selectiefilmpje laat uitschijnen dat hij een gezonde dosis droge humor bezit, dus mocht hij de mol niet zijn, dan in elk geval zeker een amusante deelnemer.
Mijn gevoel gaat dan ook eerder uit naar een van de vrouwen. Kelly (39), Katrien (54) en Pascale (45) wekken allen de indruk het spel uitstekend naar hun hand te kunnen zetten. Als psychologe kan Kelly als geen ander mensen lezen en Pascale doet vermoeden dat ze als marineofficier al wat watertjes heeft doorzwommen en moeiteloos met de stress van het molambt overweg zou kunnen. De moederlijke Katrien ligt het minst voor de hand en is net daarom iemand die ik met interesse zal gadeslaan.

Wie is de mol? Het is te vroeg om die vraag al te beantwoorden. Zondag weten we ongetwijfeld al iets meer, maar als ik nu alvast een gokje zou moeten wagen, dan zet ik mijn geld in op Katrien.

Wat denken jullie? Wie zien jullie als potentiële mol? Zaten jullie de voorbije seizoenen op het juiste spoor?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s